14.-21.6.2010
Pikku Picassot
Makkarasuteja metsäpicnicillä


Lehdistötiedote:

Makkarasuteja metsäpicnicillä on kaksivuotiaiden espoolaisten Pikku Picassojen näyttely näyttelytila Kalleriassa 15 - 21. 6. 2010

Osoite: Kaarlenkatu 10 00530 Helsinki

Avajaiset ma 14.6 klo 18-20

Näyttelyn aukioloajat: ti- pe klo12-18, la-su klo 10-16 ja ma klo 10-14

Pikku Picassot on Soukan Taiteilijaseuran ylläpitämään Taidekoulu Tatavuuhun tammikuussa 2010 perustettu 1,5 - 2 -vuotiaiden lasten kokonaisvaltaista taideilmaisua ja elämyksellisyyttä edistävä taideryhmä. Pikku Picassot on kokoontunut kevätlukukauden aikana joka viikko noin 45 minuuttia, yhteensä 16 kertaa. Ryhmään on kuulunut viisi lasta: Anton, Hugo, Klara, Mila ja Siiri, sekä heidän saattajansa, jotka ovat toimineet lasten avustajina.

Kuvataidepainotteinen opetus on keskittynyt erilaisiin kohtaamisiin, joita on ollut uusi taidetila, uusi harrastus erilaisine välineineen ja materiaaleineen, uudet ystävät ja vanhemmat, sekä tietysti uusi opettaja. Yksi lasten huomiota alussa eniten vienyt asia on ollut Tatavuun vieressä toimivan Alepa-liikkeen tyhjien pakkauspakettien litistyskone, joka sijaitsee yhteisessä tilassa ateljeetilan perällä. Koneesta lähtevä ääni ja sen suuri koko on sävyttänyt ensimmäisten tuntien taidetoimintaa ja antanut sille viehättävän lisänsä.

Makkarasuteja metsäpicnicillä -näyttely sisältää lasten tekemiä taideteoksia, joiden valmistumista ja erilaisia kohtaamisia on Pikku Picasson kuvataideopettaja Annukka Mikkola dokumentoinut koko opetuksen ajan. Näitä kohtaamisia on valokuvina esillä lasten teosten yhteydessä. Pikku Picassot ovat tutustuneet taiteen välityksellä pilviin, lumeen, jäähän ja veteen; kevään tulemiseen. Ystävänpäivänä kohdattiin suuressa ystäväpiirissä kaikki nalleystävät, joita on ollut mukana myös muilla taidetunneilla. Rakensimme yhdessä myös pitkän 'helminauhan' kierrätysmateriaalista, ja lopuksi tietysti pyörimme piirissä.

Lapset ovat saaneet maalata eri kokoisilla pensseleillä ja sudeilla, jopa oksaan sidotulla superlonsudilla erilaisille pohjille. Myös palettien kokoa on vaihdeltu, sekä työasentoa ja materiaaleja. Luonnon- ja myrkyttömät materiaalit ovat olleet erityisasemassa. Erilaisten leikkien, laulujen, pehmolelujen ja käsinukkien avulla on kohdattu uusia ilmiöitä ja asioita, joista enemmän näyttelyssämme.

Näyttelyssä on esillä myös pikku-Siirin enon, Teemu Keisterin videoteos viimeiseltä Pikku Picassojen taidetunnilta lähimetsässä.

ellikesi@gmail.com

annukka_mikkola@hotmail.com

t E r V e t u L o a !

PRESSIKUVIA:

linkki-1
linkki-2
linkki-3
linkki-4
linkki-5