Tyttö JapojatTIEDOTE: Uusi galleria Kalleria avautuu Kallioon

Lehdistötiedote 18.2.2010
Heti julkaisuvapaa

5.-19.3.2010 TYTTÖ JAPOJAT

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen keskiviikkona 3.3.2010 kello 12-14.
Kallerian avajaiset ovat torstaina 4.3.2010 kello 18-20.

Helsingin Kalliossa sijaitseva Galleria Kalleria on uudentyylinen tila nuorten taiteilijoiden töiden esittelyyn. Kalleria esittelee taiteen uusia alueita. Taitelija saa vuokrata tilan edullisesti ja täyttää sen haluamallaan tavalla.

Kallerian avaa ryhmänäyttely Tyttö Japojat, jossa on esillä neljän nuoren valokuvataiteilijan töitä. Teemu Keisteri, Nick Tulinen, Simo Karisalo ja Aliisa Piirla ovat tutustuneet Muotoiluinstituutissa opiskellessaan. Näyttelyn on kuratoinut Japo Knuutila.

Hyvän mielen lähettiläs Teemu Keisteri kommentoi näyttelyn pääteoksella video-installaatiollaan poikamaista ja leikkisää maailmankatsomustaan. Moniosainen ja suurikokoinen teos on koettavissa niin gallerian sisä- ja ulkopuollella.

Nick Tuliselle maalaamisesta on tullut ominainen tapa kanavoida tunteitansa abstraktiin formaattiin. Tyttö Japojat -näyttelyyn hän antaa uuden tavan katsojille tulkita töitään, lisäämällä valokuvia ja piirustuksia maalauksen rinnalle. Tunteiden installaatiossa hän käsittelee omaa äitisuhdettaan.

Simo Karisalo kuvaa suomalaisia virastoja ja yhteiskunnan tiloja suoran valokuvauksen keinoin. Odottamaton suhde virallisuuteen tarjoaa uusia näkökulmia nykymaailman rakennuspalikoihin.

Aliisa Piirlan kuvissa aika muuttuu näkyväksi. Kuvat näyttävät ympäristöstä jotain, jota emme normaalisti paljain silmin näe. Voimakkaat värit vievät katsojan maailmaan, joka on totta, vaikka ei näytäkään siltä.

Pressikuvia osoitteesta www.kalleria.fi.

Lisätietoja:

Teemu Keisteri
puhelin: 050 321 6611
sähköposti: teemu.keisteri@gmail.com

___________________________________________________________________

Kalleria
Kaarlenkatu 10
00530 Helsinki

Avoinna ti-su kello 12-18
Maanantaisin suljettu

PRESSIKUVIA :

Teemu Keisteri>

Nick Tulinen>

Simo Karisalo>

Aliisa Piirla>

Kuva avajaisista:

KUVA AVAJAISISTA