21.5. - 10.6.


Young and done.

Päivin, Juhon, Annen ja Annan Young And Done-näyttelyn avajaiset perjantaina 21.05.2010 klo 18-20, josta siirrymme jatkoille Antin, Juuson, Marjan, Emilian ja Tiinan työhuonebileisiin Kamppiin (Lapinlahdenkatu 25). Työhuonebileet 19-22, josta matka jatkuu luonnollisesti Helsingin (kesä)yöhön.

YOUNG AND DONE
22.05 - 10.06.2010
Galleria Kalleria
Auki ti-su 12-18. Ma suljettu.

Päivi Anita Ristell, Juho Heikkinen
Anne Yli-Ikkelä, Anna Salmisalo

Neljä nuorta valokuvataiteilijaa esittäytyy Kallion uudessa galleria Kalleriassa. Lahden Muotoiluinstituutista valmistuvat nuoret tekijät kokoavat Young And Done-ryhmänäyttelyyn sen, mikä ajaa heitä eteen- ja taaksepäin; alkuun ja loppuun. He pyrkivät tavoittamaan jonkin olennaisen ja tärkeän havaitsemastaan maailmasta, sen näkemisestä ja kokemisesta – ja elämästä itsestään.

Pikkusisarensa nuorena menettänyt Päivi Anita Ristell (s.1983) kokoaa ikävänsä erimuotoisista ja kokoisista palasista. “Sarja Four Boxes Of Her” koostuu lapsuudenkuvista, tavaroista, jotka kuuluivat hänen sisarelleen, omakuvista ja vierailla kasvoilla kuvatuista tarinoista kaipauksesta.

Juho Heikkisen (.s.1984) sarja “Lea” pohtii värien symbolisia merkityksiä ja niiden vaikutusta havaintoomme. Millä tavoin väri muokkaa käsityksiämme ympäristöstä ja tapahtumien kulusta?

Anne Yli-Ikkelä (s.1980) käsittelee sarjassaan “Kaksipyöräinen hevonen” mielikuvitusta, leikkimielisesti ja leikkien. Havainnoillaan hän rakentaa maailmaa, jossa kaikki ja ei mikään on mahdollista.

“Tein teltan paidoistasi. Makuupussissa oli turvallista nukkua kun telttakangas tuoksui vielä sinulle.”Anna Salmisalon (s.1987) sarjassa palataan muistoihin ja kaipuuseen. Retkeillään arkisissa hetkissä tai palataan tärkeään muistoon. Rakennetaan majoja, pakataan ja lähdetään.